Ανανεώσιμες

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σχεδιασμός, ανάπτυξη, οργάνωση και υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε ενεργειακά έργα Α.Π.Ε με το κλειδί στο χέρι. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση ώστε να διασφαλίσουμε την καλύτερη αποδόση των χρημάτων σας με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Ξεκάθαρες λύσεις, υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής.

Περισσότερα...
 Βιομηχ. Έργα

Αυτοματισμοί- Βιομηχ. Έργα

Ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού μονάδων και εκσυγχρονισμού. Πίνακες διανομής, PLC, Inverters, Ιδιοσυσκευές, CNC, Ρομποτικά συστήματα,Υδραυλικά, Πνευματικά, Αισθητήρες. CAD-CAM, 3D. ISO, CE. Αυτοματοποίηση λειτουργίας, καταγραφή/επεξεργασία δεδομένων. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου. SCADA. Τεχνικός Ασφαλείας.

Περισσότερα...
Ηλεκτρομηχανολογικά

Ηλεκτρομηχανολογικά-Μελέτες

Το Τεχνικό μας Γραφείο με πολύχρονη εμπειρία ειδικεύεται σε σύνθετες ηλεκτρομηχανολογικές κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών, εμπορικών, τουριστικών επιχειρήσεων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών. Αδειοδότηση, μελέτη, εμπορία, εγκατ., επίβλεψη, τεχνική υποστήριξη και παράδοση με το κλειδί στο χέρι. Θέρμανση, Κλιματισμός, Ψύξη, Φωτισμός, Ανακαίνιση.

Περισσότερα...
Εξοικονόμηση

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ενεργειακές παρεμβάσεις με εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως Αντλίες Θερμότητος, Λέβητες συμπύκνωσης, Πέλλετ, Led με κύριο μέλημα τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του πελάτη. Ενεργειακή μελέτη, Πιστοποίηση, Διερεύνηση πιθανής χρηματοδότησης. Προτάσεις και λύσεις ενεργειακής βελτίωσης. Ανάλυση κόστους και αποσβέσεων.

Περισσότερα...

Ενημέρωση

Νέα
rss
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία:

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Το πρώτο 10ήμερο Μαρτίου η έναρξη υποβολής αιτήσεων
Posted by admin - 21/01/23 10:46AM - 0 Comments - - 1/52/53/54/55/5

H υποβολή των αιτημάτων θα ξεκινήσει μέσα στον πρώτο 10ήμερο Μαρτίου. Έτσι, σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής, στην ειδική πλατφόρμα που αναπτύσσει ο ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να λάβουν την προβλεπόμενη ενίσχυση για τα 250.000 περίπου φωτοβολταϊκά που εκτιμάται ότι θα εγκατασταθούν μέσω του προγράμματος.

Έμφαση στα φωτοβολταϊκά με μπαταρίες

Νεότερες επίσης πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, με το μέγιστο ποσοστό (60%) της επιδότησης, στα συστήματα τα οποία θα συνδυαστούν με μπαταρίες. Κι αυτό γιατί η «συντονισμένη» λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού με μία μπαταρία θα επιτρέψει στον δικαιούχο να καλύψει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών του με ρεύμα «από τον ήλιο», ενώ παράλληλα θα διευκολύνει τη διαχείριση του ηλεκτρικού δικτύου τοπικά από τον ΔΕΔΔΗΕ (αποτρέποντας φαινόμενα συμφόρησης).

Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος είναι από τα συνολικά κονδύλια που θα διατεθούν με τη δράση, ένα ποσό της τάξης των 350 εκατομμυρίων ευρώ να αφορά συστήματα με μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Με αυτά τα κεφάλαια, εκτιμάται ότι από τα 250.000 φωτοβολταϊκά που θα εγκατασταθούν, τα 80.000 θα είναι συστήματα με μπαταρίες.

Το ποσό ειδικά για τα φωτοβολταϊκά με μονάδες αποθήκευσης είναι ενδεικτικό του μεγάλου ύψους της επιδότησης που θα δίνεται σε αυτή την περίπτωση, αν ληφθεί υπόψη ότι για όλο το πρόγραμμα θα διατεθούν κεφάλαια 700 εκατ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία, όπως αναφερόταν και στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού. Πάντως, τα 700 εκατ. ευρώ δεν αποτελεί το «ταβάνι» για την κάλυψη των επιδοτήσεων, καθώς στόχος είναι στο πρόγραμμα να εισρεύσουν ενισχύσεις και από άλλα προγράμματα ή πηγές. Μία από αυτές είναι τα κονδύλια που θα λάβει η χώρα μας από το REPowerEU.

Κλειδωμένη η χρονική προτεραιότητα

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος, θα αναπτυχθούν τουλάχιστον 100.000 συστήματα σε κατοικίες και από 75.000 σε μικρές επιχειρήσεις και αγροτικές εγκαταστάσεις. Σε αντίθεση με τα συστήματα με μπαταρίες, στα «απλά» φωτοβολταϊκά η επιδότηση θα είναι χαμηλότερη, ξεκινώντας από 20%.

Παράλληλα, εδώ και καιρό έχει «κλειδώσει» ότι το κριτήριο επιλογής των δικαιούχων θα είναι η χρονική προτεραιότητα, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα σκέψη για επανεξέταση της απόφασης. Ο λόγος είναι πως το ΥΠΕΝ πιστεύει πως με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσει περισσότερο την άμεση υλοποίηση των φωτοβολταϊκών, μειώνοντας τις πιθανότητες να υπάρξουν δικαιούχοι που στην πορεία θα υπαναχωρήσουν, διαπιστώνοντας ότι δεν μπορούν να καλύψουν το ποσό της ίδιας εισφοράς.

Αποφάσεις για τον φορέα υλοποίησης

Αντίθετα, με την εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων, θα ήταν πιθανό να υπάρξουν δικαιούχοι που στην πορεία θα συνειδητοποιούσαν ότι δεν μπορούν να καλύψουν με ίδια κεφάλαια την υπόλοιπη επένδυση, με συνέπεια τελικά να αποχωρήσουν οικειοθελώς από το πρόγραμμα. Απόδειξη ότι αυτό το σενάριο κάθε άλλο παρά απίθανο είναι αποτελείτο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», όπου πολλοί από τους αρκετούς δικαιούχους δεν εξαργύρωσαν τελικά το voucher τους.

Πάντως, αν και ο σχεδιασμός του προγράμματος γίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπάρχουν σκέψεις να μην είναι εκείνο που θα το «τρέξει» στο σύνολό του – κρατώντας πάντως σε κάθε περίπτωση το σκέλος που αφορά τα νοικοκυριά.

Έτσι, μία εναλλακτική που εξετάζεται είναι μήπως το σκέλος που αφορά τους αγρότες υλοποιηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή εκείνο για τις μικρομεσαίες από το υπουργείο Ανάπτυξης – το οποίο εξάλλου θα υλοποιήσει άμεσα ένα πρόγραμμα αναβάθμισης του εξοπλισμού ΜμΕ, στο οποίο επίσης θα προβλέπεται η επιδότηση μεταξύ άλλων και για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

insider.gr


print

Ειδικές Προσφορές

Συντήρηση Φ/Β
Δείτε την Προσφορά.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Αναλαμβάνουμε την πλήρη συντήρηση του Φωτοβολταικού σας πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας για μέγιστες αποδόσεις. Τεχνογνωσία, Εμπειρία, Οργάνωση, Ποιότητα, Ταχύτητα, Οικονομία, Εγγύηση, Αξιοπιστία για 100% αποφυγή απώλειας κερδών. Έχουμε επενδύσει πολύ σε εξοπλισμό ώστε να μπορούμε σε μόλις λίγα λεπτά να κάνουμε πλήρη διάγνωση. Τα πακέτα συντήρησης πλήρους κάλυψης ξεκινούν από 500 ευρώ το χρόνο, ενώ για τριετή συμβόλαια θα λαμβάνετε έκπτωση 17% και για πενταετή 20%. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να φτιάξουμε από κοινού το πακέτο που σας ταιριάζει.
Συντήρηση Φ/Β Σταθμών σε Στερεά Ελλάδα
Άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλάβης. Συνεχής παρακολούθηση της εγκατάστασης. Οικονομικά συμβόλαια συντήρησης στα μέτρα σας. Εμπιστευθείτε την επένδυσή σας μόνο σε σοβαρούς επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο, γιατί μόνο έτσι θα αποδώσει τα μέγιστα έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο! Καλέστε μας άμεσα για προσφορά. Τιμές από: € 500

Περισσότερα...

Αντλίες θερμότητας
Δείτε την Προσφορά.

Hitachi Yutaki

Αντλια Θερμοτητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Μεσαίων θερμοκρασιών(60°C) ψύξη & θέρμανση, έως 16 & 16,7kw, Σειρά Yutaki M, Dc inverter, ΤΡΙΦΑΣΙΚΗ Monoblock
Απόδοση στη ψύξη: 12,9 (4,7 – 16,0)kw/h,
Απόδοση στη θέρμανση: 14,0 (4,8 – 16,7)kw/h,
EER: 4,02 A+++ & COP: 4,71 A+++,
Όρια λειτουργίας: -20°C ~ +60,0°C wb.
Περιλαμβάνει κυκλοφορητή και δοχείο διαστολής.
Χειριστήριο ελέγχου PC-ARFHE
Εγγύηση 3 έτη για τον συμπιεστή και 1 έτος για τα υπόλοιπα μέρη.
Η αντλίες θερμότητας Yutaki της Hitachi αποτελούν την ιδανική λύση για θέρμανση και ψύξη κατοικιών συνδυάζοντας υψηλό βαθμό απόδοσης έως 5.1 COP. Η αντλίες Yutaki, ελέγχουν έξυπνα το υδραυλικό κύκλωμα, αποφασίζουν και προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους ανάλογα με τις συνθήκες της εξωτερικής θερμοκρασίας και τις απαιτήσεις του χώρου τη δεδομένη στιγμή (Αντιστάθμιση). Τεχνολογία DC Inverter που εξασφαλίζει τον ακριβή έλεγχο και την υψηλή απόδοση του συστήματος ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες (-20°C). Εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο εως και 70%. Εύκολη εγκατάσταση χωρίς μερεμέτια στο εσωτερικό του σπιτιού. Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.
Αντλίες Θερμότητας   HITACHI Yutaki new
Αντλία Θερμότητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Τριφ. 14kW(έως150τμ). Θέρμανση και Ψύξη Τεχνολογία DC Inverter έως -20°C εξωτερική. Η μέγιστη θερμοκρασία νερού είναι 60°C. Υψηλό βαθμό απόδοση EER:4.02 A+++ & COP:4.71 A+++ χαμηλό κόστος λειτουργίας. Ιδανική λύση σε ανακαινίσεις ή νέα κατασκευή. Μείωση δαπανών έως και 70%. Τιμή : € 5200

Περισσότερα...

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά
Δείτε την Προσφορά.

Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό

Για εσάς που οι απαιτήσεις σας σε ρεύμα είναι περιορισμένες για το εξοχικό σας και αρκείστε με ένα τυπικό φωτισμό, ένα ψυγείο, την τηλεόραση LCD-LED και μερικές μικροσυσκευές (πχ φορτιστής κινητού, laptop, ραδιοφωνάκι κλπ) σας προτείνουμε αυτό το μικρό αυτόνομο σύστημα.
• Φωτοβολταϊκά πλαίσια: 4 Mono 310Wp (12χρόνια εγγύηση)
• Αντιστροφέας καθαρού ημιτόνου LF COMBI-MPPT 2400W (Εγγύηση 2ετών)
• Ρυθμιστής Φόρτισης ΜPPT Solar 1400W/40A
• Με είσοδο για γεννήτρια σε περίπτωση ανάγκης
• Μπαταρίες 2 Ultracell GEL Αγγλίας 200Ah, 12V
• Βάσεις στήριξης Προφίλ αλουμινίου ALUMIL
• Ηλεκτρολογικό υλικό-Πίνακες AC-DC ΑΒΒ-Schneider
• Πλαστικές Σωληνώσεις Κουβίδης
• Εγκατάσταση σε 1-2 ημέρες.
Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό  1,4kWp 4.5kWh
Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Για κατοικίες, εξοχικά, στάβλους, αποθήκες, container που είναι μακρυά από το Δίκτυο της ΔΕΗ, η διασύνδεση κρίνεται οικονομικά ασύμφορη, καθώς και για αυθαίρετα. Το σύστημα έχει δυνατότητα επέκτασης. Αυτονομία με 1τηλεόραση Led, 1ψυγείο μικρό A+ και φώτα οικονομίας 2-5 ημέρες ανάλογα τις καταναλώσεις. Τιμή : € 3500

Περισσότερα...

Net Metering
Δείτε την Προσφορά.

Αυτοπαραγωγή  Net Metering Προσφορά

Το σύστημα 4,96kWp που σας προτείνουμε αποτελείται από: 16 Φωτοβολταικά πάνελ των 310Watt τεχνολογίας Μονοκρυσταλλικού Πυριτίου 4ης γενιάς, υψηλής απόδοσης με εγγυήση προιόντος 15 έτη και απόδοσης 25 έτη. 1 Αντιστροφέα δικτύου 5000Watt με μέγιστη ισχύ απόδοσης 98.2%. Εγγύηση προϊόντος 5 έτη επεκτάσιμη. 1 Πίνακα ΑC/DC αντικεραυνικής προστασίας και ελέγχου VDE, ΕΛΟΤ των οίκων ABB, SIEMENS, HAGER. 1 Σέτ βάσεων για δώμα ή κεραμοσκεπή. ALUMIL από ανοδιωμένο αλουμίνιο και 25ετή εγγύηση. 1 Έκδοση απαραίτητης άδειας από ΔΕΔΔΗΕ. - Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος καλωδίωσης AC/DC το οποίο θα υπολογιστεί ανάλογα με την εκάστοτε εγκατάσταση. - Η εγκατάσταση και ρύθμιση του εξοπλισμού. - Τα μεταφορικά στον τόπο εγκατάστασης..
Αυτοπαραγωγή  Net Metering 4,96kWp new
Net Metering για μια μέση κατοικία στην Ελλάδα η οποία καταναλώνει κατά μέσο όρο 5500kWh ρεύμα το χρόνο. Για να επιτύχουμε ενεργειακό συμψηφισμό στο σύνολο αυτής της κατανάλωσης μηδενίζοντας το κόστος ηλ. ρεύματος χρειαζόμαστε για τη Στερεά Ελλάδα και Αττική ένα σύστημα 4,96kWp με νότιο προσανατολισμό. Τιμή : € 7500 με το κλειδί στο χέρι!

Περισσότερα...


Όλες οι τιμές είναι με ΦΠΑ. Καλέστε άμεσα για Διαθεσιμότητα!