Ανανεώσιμες

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σχεδιασμός, ανάπτυξη, οργάνωση και υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε ενεργειακά έργα Α.Π.Ε με το κλειδί στο χέρι. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση ώστε να διασφαλίσουμε την καλύτερη αποδόση των χρημάτων σας με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Ξεκάθαρες λύσεις, υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής.

Περισσότερα...
 Βιομηχ. Έργα

Αυτοματισμοί- Βιομηχ. Έργα

Ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού μονάδων και εκσυγχρονισμού. Πίνακες διανομής, PLC, Inverters, Ιδιοσυσκευές, CNC, Ρομποτικά συστήματα,Υδραυλικά, Πνευματικά, Αισθητήρες. CAD-CAM, 3D. ISO, CE. Αυτοματοποίηση λειτουργίας, καταγραφή/επεξεργασία δεδομένων. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου. SCADA. Τεχνικός Ασφαλείας.

Περισσότερα...
Ηλεκτρομηχανολογικά

Ηλεκτρομηχανολογικά-Μελέτες

Το Τεχνικό μας Γραφείο με πολύχρονη εμπειρία ειδικεύεται σε σύνθετες ηλεκτρομηχανολογικές κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών, εμπορικών, τουριστικών επιχειρήσεων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών. Αδειοδότηση, μελέτη, εμπορία, εγκατ., επίβλεψη, τεχνική υποστήριξη και παράδοση με το κλειδί στο χέρι. Θέρμανση, Κλιματισμός, Ψύξη, Φωτισμός, Ανακαίνιση.

Περισσότερα...
Εξοικονόμηση

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ενεργειακές παρεμβάσεις με εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως Αντλίες Θερμότητος, Λέβητες συμπύκνωσης, Πέλλετ, Led με κύριο μέλημα τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του πελάτη. Ενεργειακή μελέτη, Πιστοποίηση, Διερεύνηση πιθανής χρηματοδότησης. Προτάσεις και λύσεις ενεργειακής βελτίωσης. Ανάλυση κόστους και αποσβέσεων.

Περισσότερα...

Ενημέρωση

Νέα
rss
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία:

ΑΠΕ: Στο δεύτερο «κύμα» απλοποίησης οι περικοπές παραγωγής – Ρύθμιση για «μη εγγυημένη απορρόφηση» πανελλαδικά ώστε να χωρέσουν περισσότεροι σταθμοί
Posted by admin - 08/02/22 08:33PM - 0 Comments - - 1/52/53/54/55/5

«Κλείδωσε» από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η νομοθετική πρωτοβουλία για την απελευθέρωση ηλεκτρικού «χώρου» και τη σύνδεση περισσότερων έργων ΑΠΕ, μέσω της θέσπισης της δυνατότητας του Διαχειριστή για την επιβολή περικοπών απορρόφησης ενέργειας από «πράσινες» μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, όταν αυτό χρειάζεται για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος. 

Όπως είχε γράψει το energypress, το εν λόγω σχέδιο του ΥΠΕΝ βρισκόταν σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ήδη από το τέλος του 2021, με το υπουργείο να αφήνει από τότε ανοικτό το ενδεχόμενο η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία να ενταχθεί στο δεύτερο «κύμα» απλοποίησης της αδειοδότησης νέων έργων ΑΠΕ. 

 

Στο διάστημα που μεσολάβησε, το ΥΠΕΝ ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση του σχετικού πλαισίου. Έτσι, πλέον έχει οριστικοποιηθεί πως η εν λόγω ρύθμιση, η οποία θα αφορά τη «μη εγγυημένη απορρόφηση», θα δίνει το «παρών» στο νομοσχέδιο για την περαιτέρω αδειοδοτική απλοποίηση των «πράσινων» επενδύσεων, το οποίο πρόκειται να τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, μαζί με το πλαίσιο για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η μόνη μείζων διαφορά σε σχέση με την αρχική προσέγγιση του υπουργείου είναι πως η δυνατότητα επιβολής περικοπών θα αφορά το σύνολο του δικτύου, σε πανελλαδική κλίμακα. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πως το μέτρο αυτό θα εφαρμοζόταν σε περιοχές όπου το δίκτυο είναι κορεσμένο ή πλησιάζει σε κορεσμό, ώστε να απελευθερωθεί σε αυτές ηλεκτρικός «χώρος». 

Αυτό σημαίνει πως πλέον σε όλη τη χώρα, θα δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης νέων μονάδων ΑΠΕ, ακόμη κι αν με την ένταξή τους η συνολική ονομαστική ισχύς του τοπικού «πράσινου» χαρτοφυλακίου θα ξεπερνά πλέον τη δυνατότητα συνολικής απορρόφησης ισχύος του δικτύου από σταθμούς ΑΠΕ. Το «αντίτιμο» για αυτές τις καινούριες μονάδες θα είναι ότι θα υπόκεινται σε περικοπές έγχυσης ενέργειας, στις περιπτώσεις όπου η ηλεκτροπαραγωγή όλου του χαρτοφυλακίου πλησιάζει τα όρια συνολικής απορρόφησης, ώστε να αποτρέπονται προβλήματα συμφόρησης. 

Σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, η εφαρμογή του μέτρου στο σύνολο της χώρας κρίθηκε δόκιμη από το ΥΠΕΝ, καθώς είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που η παραγωγή ενός χαρτοφυλακίου ΑΠΕ φτάνει στα επίπεδα της ονομαστικής του ισχύος. Επομένως, αν σε οποιαδήποτε περιοχή συνεχιζόταν να λαμβάνεται ως κριτήριο η συνολική ονομαστική ισχύς των μονάδων, για το αν υπάρχει ή όχι ηλεκτρικός «χώρος» για να παραχωρηθεί, στην πράξη θα εξακολουθούσαν να αποτρέπονται φαινόμενα συμφόρησης που μπορεί να συμβαίνουν με συχνότητα ακόμη και ένα ανά μερικά έτη. 

Αντίθετα, με την ασφαλιστική δικλείδα των περικοπών για τα νέα έργα, η «υπερκάλυψη» της δυνατότητας απορρόφησης του δικτύου θα επιτρέψει την πιο αποτελεσματική αξιοποίηση του διαθέσιμου «χώρου». Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα να συνδεθούν περισσότερες μονάδες ΑΠΕ στο σύνολο της επικράτειας. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο ηλεκτρικός «χώρος» που θα απελευθερωθεί στην Κρήτη, ο οποίος εκτιμάται σε 760 Μεγαβάτ με βάση το ισχύον πλαίσιο, θα υπερδιπλασιαστεί στα 1,900 Μεγαβάτ περίπου, αν θεσπισθεί η δυνατότητα των περικοπών απορρόφησης. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το μέγιστο όριο περικοπών των νέων μονάδων (π.χ. 5%) θα καθορισθεί σε επόμενο χρόνο, είτε με Υπουργική Απόφαση είτε με απόφαση της ΡΑΕ, έπειτα από σχετική εισήγηση των Διαχειριστών. Μεταξύ άλλων, με την εξειδίκευση θα καθορισθεί το ποσοστό «υπερκάλυψης» του ηλεκτρικού «χώρου». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορά στο μέτρο των περικοπών έγχυσης κάνει ο ΑΔΜΗΕ στο νέο 10ετές Πρόγραμμα 2023-2032, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Όπως έχει γράψει το energypress, σύμφωνα με τον Διαχειριστή, τα διαθέσιμα περιθώρια ισχύος που έχει υπολογίσει για κάθε Περιφέρεια θα μπορούσαν να διευρυνθούν περαιτέρω, στην περίπτωση που θεσπισθεί η επιβολή ελεγχόμενων λειτουργικών περιορισμών (περικοπές) σε περιορισμένη κλίμακα επί της παραγωγής των μονάδων ΑΠΕ, σε συνθήκες συμφόρησης των διασυνδετικών δικτύων. 

Ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει πως η δυνατότητα αυτή αποτελεί μια διεθνώς διαδεδομένη σημαντική πηγή ευελιξίας των σύγχρονων συστημάτων μεταφοράς και προβλέπεται στο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/943 της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπου στο Άρθρο 13 προβλέπεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις η δυνατότητα ανακατανομής της ηλεκτροπαραγωγής μη βασιζόμενης στην αγορά. 

«Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι προκειμένου να είναι δυνατή η επιβολή περιορισμών σε συνθήκες πραγματικής λειτουργίας, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η συγκρότηση θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει όλες τις συμβατικές και τεχνικές παραμέτρους καθώς και τη μεθοδολογία για την υλοποίηση των περικοπών ισχύος σε Σταθμούς ΑΠΕ και ακολούθως η εφαρμογή των απαραίτητων διαδικασιών και η ανάπτυξη των απαραίτητων εφαρμογών για την υλοποίηση των περιορισμών κατά τη λειτουργία του Συστήματος», καταλήγει ο Διαχειριστής.

energypress.gr


print

Ειδικές Προσφορές

Συντήρηση Φ/Β
Δείτε την Προσφορά.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Αναλαμβάνουμε την πλήρη συντήρηση του Φωτοβολταικού σας πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας για μέγιστες αποδόσεις. Τεχνογνωσία, Εμπειρία, Οργάνωση, Ποιότητα, Ταχύτητα, Οικονομία, Εγγύηση, Αξιοπιστία για 100% αποφυγή απώλειας κερδών. Έχουμε επενδύσει πολύ σε εξοπλισμό ώστε να μπορούμε σε μόλις λίγα λεπτά να κάνουμε πλήρη διάγνωση. Τα πακέτα συντήρησης πλήρους κάλυψης ξεκινούν από 500 ευρώ το χρόνο, ενώ για τριετή συμβόλαια θα λαμβάνετε έκπτωση 17% και για πενταετή 20%. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να φτιάξουμε από κοινού το πακέτο που σας ταιριάζει.
Συντήρηση Φ/Β Σταθμών σε Στερεά Ελλάδα
Άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλάβης. Συνεχής παρακολούθηση της εγκατάστασης. Οικονομικά συμβόλαια συντήρησης στα μέτρα σας. Εμπιστευθείτε την επένδυσή σας μόνο σε σοβαρούς επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο, γιατί μόνο έτσι θα αποδώσει τα μέγιστα έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο! Καλέστε μας άμεσα για προσφορά. Τιμές από: € 500

Περισσότερα...

Αντλίες θερμότητας
Δείτε την Προσφορά.

Hitachi Yutaki

Αντλια Θερμοτητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Μεσαίων θερμοκρασιών(60°C) ψύξη & θέρμανση, έως 16 & 16,7kw, Σειρά Yutaki M, Dc inverter, ΤΡΙΦΑΣΙΚΗ Monoblock
Απόδοση στη ψύξη: 12,9 (4,7 – 16,0)kw/h,
Απόδοση στη θέρμανση: 14,0 (4,8 – 16,7)kw/h,
EER: 4,02 A+++ & COP: 4,71 A+++,
Όρια λειτουργίας: -20°C ~ +60,0°C wb.
Περιλαμβάνει κυκλοφορητή και δοχείο διαστολής.
Χειριστήριο ελέγχου PC-ARFHE
Εγγύηση 3 έτη για τον συμπιεστή και 1 έτος για τα υπόλοιπα μέρη.
Η αντλίες θερμότητας Yutaki της Hitachi αποτελούν την ιδανική λύση για θέρμανση και ψύξη κατοικιών συνδυάζοντας υψηλό βαθμό απόδοσης έως 5.1 COP. Η αντλίες Yutaki, ελέγχουν έξυπνα το υδραυλικό κύκλωμα, αποφασίζουν και προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους ανάλογα με τις συνθήκες της εξωτερικής θερμοκρασίας και τις απαιτήσεις του χώρου τη δεδομένη στιγμή (Αντιστάθμιση). Τεχνολογία DC Inverter που εξασφαλίζει τον ακριβή έλεγχο και την υψηλή απόδοση του συστήματος ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες (-20°C). Εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο εως και 70%. Εύκολη εγκατάσταση χωρίς μερεμέτια στο εσωτερικό του σπιτιού. Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.
Αντλίες Θερμότητας   HITACHI Yutaki new
Αντλία Θερμότητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Τριφ. 14kW(έως150τμ). Θέρμανση και Ψύξη Τεχνολογία DC Inverter έως -20°C εξωτερική. Η μέγιστη θερμοκρασία νερού είναι 60°C. Υψηλό βαθμό απόδοση EER:4.02 A+++ & COP:4.71 A+++ χαμηλό κόστος λειτουργίας. Ιδανική λύση σε ανακαινίσεις ή νέα κατασκευή. Μείωση δαπανών έως και 70%. Τιμή : € 5200

Περισσότερα...

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά
Δείτε την Προσφορά.

Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό

Για εσάς που οι απαιτήσεις σας σε ρεύμα είναι περιορισμένες για το εξοχικό σας και αρκείστε με ένα τυπικό φωτισμό, ένα ψυγείο, την τηλεόραση LCD-LED και μερικές μικροσυσκευές (πχ φορτιστής κινητού, laptop, ραδιοφωνάκι κλπ) σας προτείνουμε αυτό το μικρό αυτόνομο σύστημα.
• Φωτοβολταϊκά πλαίσια: 4 Mono 310Wp (12χρόνια εγγύηση)
• Αντιστροφέας καθαρού ημιτόνου LF COMBI-MPPT 2400W (Εγγύηση 2ετών)
• Ρυθμιστής Φόρτισης ΜPPT Solar 1400W/40A
• Με είσοδο για γεννήτρια σε περίπτωση ανάγκης
• Μπαταρίες 2 Ultracell GEL Αγγλίας 200Ah, 12V
• Βάσεις στήριξης Προφίλ αλουμινίου ALUMIL
• Ηλεκτρολογικό υλικό-Πίνακες AC-DC ΑΒΒ-Schneider
• Πλαστικές Σωληνώσεις Κουβίδης
• Εγκατάσταση σε 1-2 ημέρες.
Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό  1,4kWp 4.5kWh
Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Για κατοικίες, εξοχικά, στάβλους, αποθήκες, container που είναι μακρυά από το Δίκτυο της ΔΕΗ, η διασύνδεση κρίνεται οικονομικά ασύμφορη, καθώς και για αυθαίρετα. Το σύστημα έχει δυνατότητα επέκτασης. Αυτονομία με 1τηλεόραση Led, 1ψυγείο μικρό A+ και φώτα οικονομίας 2-5 ημέρες ανάλογα τις καταναλώσεις. Τιμή : € 3500

Περισσότερα...

Net Metering
Δείτε την Προσφορά.

Αυτοπαραγωγή  Net Metering Προσφορά

Το σύστημα 4,96kWp που σας προτείνουμε αποτελείται από: 16 Φωτοβολταικά πάνελ των 310Watt τεχνολογίας Μονοκρυσταλλικού Πυριτίου 4ης γενιάς, υψηλής απόδοσης με εγγυήση προιόντος 15 έτη και απόδοσης 25 έτη. 1 Αντιστροφέα δικτύου 5000Watt με μέγιστη ισχύ απόδοσης 98.2%. Εγγύηση προϊόντος 5 έτη επεκτάσιμη. 1 Πίνακα ΑC/DC αντικεραυνικής προστασίας και ελέγχου VDE, ΕΛΟΤ των οίκων ABB, SIEMENS, HAGER. 1 Σέτ βάσεων για δώμα ή κεραμοσκεπή. ALUMIL από ανοδιωμένο αλουμίνιο και 25ετή εγγύηση. 1 Έκδοση απαραίτητης άδειας από ΔΕΔΔΗΕ. - Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος καλωδίωσης AC/DC το οποίο θα υπολογιστεί ανάλογα με την εκάστοτε εγκατάσταση. - Η εγκατάσταση και ρύθμιση του εξοπλισμού. - Τα μεταφορικά στον τόπο εγκατάστασης..
Αυτοπαραγωγή  Net Metering 4,96kWp new
Net Metering για μια μέση κατοικία στην Ελλάδα η οποία καταναλώνει κατά μέσο όρο 5500kWh ρεύμα το χρόνο. Για να επιτύχουμε ενεργειακό συμψηφισμό στο σύνολο αυτής της κατανάλωσης μηδενίζοντας το κόστος ηλ. ρεύματος χρειαζόμαστε για τη Στερεά Ελλάδα και Αττική ένα σύστημα 4,96kWp με νότιο προσανατολισμό. Τιμή : € 7500 με το κλειδί στο χέρι!

Περισσότερα...


Όλες οι τιμές είναι με ΦΠΑ. Καλέστε άμεσα για Διαθεσιμότητα!