Ανανεώσιμες

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σχεδιασμός, ανάπτυξη, οργάνωση και υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε ενεργειακά έργα Α.Π.Ε με το κλειδί στο χέρι. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση ώστε να διασφαλίσουμε την καλύτερη αποδόση των χρημάτων σας με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Ξεκάθαρες λύσεις, υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής.

Περισσότερα...
 Βιομηχ. Έργα

Αυτοματισμοί- Βιομηχ. Έργα

Ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού μονάδων και εκσυγχρονισμού. Πίνακες διανομής, PLC, Inverters, Ιδιοσυσκευές, CNC, Ρομποτικά συστήματα,Υδραυλικά, Πνευματικά, Αισθητήρες. CAD-CAM, 3D. ISO, CE. Αυτοματοποίηση λειτουργίας, καταγραφή/επεξεργασία δεδομένων. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου. SCADA. Τεχνικός Ασφαλείας.

Περισσότερα...
Ηλεκτρομηχανολογικά

Ηλεκτρομηχανολογικά-Μελέτες

Το Τεχνικό μας Γραφείο με πολύχρονη εμπειρία ειδικεύεται σε σύνθετες ηλεκτρομηχανολογικές κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών, εμπορικών, τουριστικών επιχειρήσεων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών. Αδειοδότηση, μελέτη, εμπορία, εγκατ., επίβλεψη, τεχνική υποστήριξη και παράδοση με το κλειδί στο χέρι. Θέρμανση, Κλιματισμός, Ψύξη, Φωτισμός, Ανακαίνιση.

Περισσότερα...
Εξοικονόμηση

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ενεργειακές παρεμβάσεις με εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως Αντλίες Θερμότητος, Λέβητες συμπύκνωσης, Πέλλετ, Led με κύριο μέλημα τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του πελάτη. Ενεργειακή μελέτη, Πιστοποίηση, Διερεύνηση πιθανής χρηματοδότησης. Προτάσεις και λύσεις ενεργειακής βελτίωσης. Ανάλυση κόστους και αποσβέσεων.

Περισσότερα...

Ενημέρωση

Νέα
rss
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία:

Από 28/2 η επανέναρξη υποδοχής αιτήσεων σύνδεσης για «μικρά» φωτοβολταϊκά net-metering – Ποια θα είναι η διαδικασία
Posted by admin - 06/02/23 08:11AM - 0 Comments - - 1/52/53/54/55/5

Την ενεργοποίηση της πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ, για την υποβολή αιτήσεων σύνδεσης φωτοβολταϊκών net-metering μέχρι 10 κιλοβάτ, ξεκλείδωσε η δημοσίευση σε ΦΕΚ Υπουργικής Απόφασης με την οποία μεταξύ άλλων απλοποιείται η διαδικασία κατάθεσης των αιτημάτων. 

Την ενεργοποίηση της πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ, για την υποβολή αιτήσεων σύνδεσης φωτοβολταϊκών net-metering μέχρι 10 κιλοβάτ, ξεκλείδωσε η δημοσίευση σε ΦΕΚ Υπουργικής Απόφασης με την οποία μεταξύ άλλων απλοποιείται η διαδικασία κατάθεσης των αιτημάτων. Πάντως, το γεγονός ότι η Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε μόλις χθες σημαίνει πως ο Διαχειριστής θα χρειαστεί να κάνει λίγες μικροπροσαρμογές στο πληροφοριακό σύστημα, πριν από την υποδοχή των πρώτων αιτήσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, αυτό έχει ως συνέπεια η πλατφόρμα να ενεργοποιηθεί τελικά την επόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες ημέρες αργότερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Υπενθυμίζεται ότι το πληροφοριακό σύστημα είχε «κλείσει» στις 7 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αναβαθμιστεί η πλατφόρμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε ο ΔΕΔΔΗΕ, η επανενεργοποίησή της θα γινόταν σε δύο εβδομάδες, δηλαδή κανονικά χθες, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. 

 

Η Υπουργική, και επομένως η απλοποιημένη διαδικασία αίτησης, καλύπτει συστήματα τα οποία θα μπορούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Έτσι, το όριο ισχύος (παραγωγής) των 10 κιλοβάτ για τα φωτοβολταϊκά που προβλέπει για τριφασικές παροχές, είναι παράλληλα και το «πλαφόν» ισχύος των επιλέξιμων αγροτικών φωτοβολταϊκών net-metering – όπως και πιθανότατα των «μικρών» συστημάτων για επιχειρήσεις. 

Διαλειτουργικότητα με το TaxisNet

Από την άλλη πλευρά, όπως έγραψε χθες το energypress, τα νοικοκυριά με τριφασική παροχή θα μπορούν να επιδοτηθούν για φωτοβολταϊκά λίγο μικρότερης ισχύος, έως 7 κιλοβάτ. Στην περίπτωση πάντως των μονοφασικών παροχών, που ουσιαστικά αφορά οικιακούς καταναλωτές, η απλοποιημένη διαδικασία αφορά φωτοβολταϊκά έως 5 κιλοβάτ – όσο θα είναι και το όριο ισχύος για τα συστήματα που θα επιδοτηθούν μέσω του «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες». Παράλληλα, η Υπουργική καταλαμβάνει φωτοβολταϊκά που θα συνδυαστούν με μπαταρίες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την επιδότηση νοικοκυριών. 

Όπως έχει γράψει το energypress, προτεραιότητα του ΥΠΕΝ ήταν το «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» να «τρέξει» με όσο το δυνατόν πιο «φιλική» υποβολή αιτήσεων σύνδεσης. Ο στόχος περιγραφόταν χαρακτηριστικά από το μότο: «Αν είναι δυνατόν, η διαδικασία να είναι τόσο απλή, όπως όταν κάποιος εγκαθιστά ηλιακό θερμοσίφωνα».  

Η απαρίθμηση των απαιτούμενων πεδίων που θα πρέπει να συμπληρωθούν για την αίτηση, όπως αυτά συνοψίζονται στην Υπουργική, φαίνεται πως η αλλαγή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, η πλατφόρμα θα είναι διαλειτουργική με το TaxisNet, ώστε να συμπληρώνονται αυτόματα στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ. Το ίδιο ισχύει αν πρόκειται να εγκαταστήσει κανείς το σύστημα στην κατοικία του, αφού με την εισαγωγή της παροχής στην οποία θα συνδεθεί το σύστημα, θα συμπληρώνονται αυτόματα τα στοιχεία του ακινήτου (διεύθυνση, Ταχυδρομικός Κώδικας). 

Η διαδικασία 

 

Επομένως, τα παραπάνω βήματα θα ολοκληρώνονται με τη μικρότερη καταχώριση πληροφοριών από τον χρήστη. Βέβαια, αυτό θα ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι, στο πληροφοριακό σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή του ενδιαφερόμενου, στον αριθμό της παροχής είναι καταχωρισμένα σωστά οι πληροφορίες της κατοικίας – όπως και ο ΑΦΜ του κατόχου της, ώστε να ταυτοποιηθεί με τον ΑΦΜ του ατόμου που κάνει την αίτηση σύνδεσης. 

Στοιχεία όπως η διεύθυνση ή ο Τ.Κ. θα πρέπει να συμπληρωθούν χειροκίνητα μόνον αν το φωτοβολταϊκό πρόκειται να εγκατασταθεί σε κάποιον διπλανό χώρο, ο οποίος δεν ανήκει στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο. 

Για την υποβολή της αίτησης, θα πρέπει επίσης να καταχωρισθούν τα στοιχεία του υπεύθυνου μηχανικού και, όπως είναι φυσικό, των τεχνικών παραμέτρων του συστήματος (όπως της ισχύος του φωτοβολταϊκού και της χωρητικότητας της μπαταρίας). Σημαντική αλλαγή είναι πως τα χαρακτηριστικά αυτά θα καταχωρίζονται μέσω μίας απλής δήλωσης, δίνοντας τέλος στην υποβολή τεχνικών εκθέσεων. 

Υπογραφή Σύμβασης Σύνδεσης πριν από την έναρξη του προγράμματος 

Επομένως, το μόνο έγγραφο που θα πρέπει να «ανεβάσει» ο ενδιαφερόμενος στην πλατφόρμα θα είναι το αποδεικτικό εξόφλησης του Τέλους Σύνδεσης, ύψους 370 ευρώ, για να ολοκληρώσει την αίτηση. Ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει προθεσμία 15 ημερών για να απαντήσει αν υπάρχει διαθέσιμος ηλεκτρικός «χώρος», αποστέλλοντας μέσω της πλατφόρμας τη Σύμβαση Σύνδεσης στην περίπτωση που διατίθεται δυναμικότητα στο τοπικό δίκτυο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα απορρίψει την αίτηση, επιστρέφονται το Τέλος Σύνδεσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα διεκδίκησης επιδότησης θα μπορούν να έχουν ενδιαφερόμενοι που θα έχουν υπογράψει Σύμβαση Σύνδεσης πριν από την έναρξη του «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» (και βέβαια δεν έχουν ακόμη κατασκευάσει το φωτοβολταϊκό). Επομένως, όσοι επιθυμούν να λάβουν ενίσχυση μπορούν να υποβάλουν αίτηση σύνδεσης από την προσεχή Τρίτη, εν αναμονή της «πρεμιέρας» του προγράμματος. 

energypress.gr


print

Ειδικές Προσφορές

Συντήρηση Φ/Β
Δείτε την Προσφορά.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Αναλαμβάνουμε την πλήρη συντήρηση του Φωτοβολταικού σας πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας για μέγιστες αποδόσεις. Τεχνογνωσία, Εμπειρία, Οργάνωση, Ποιότητα, Ταχύτητα, Οικονομία, Εγγύηση, Αξιοπιστία για 100% αποφυγή απώλειας κερδών. Έχουμε επενδύσει πολύ σε εξοπλισμό ώστε να μπορούμε σε μόλις λίγα λεπτά να κάνουμε πλήρη διάγνωση. Τα πακέτα συντήρησης πλήρους κάλυψης ξεκινούν από 500 ευρώ το χρόνο, ενώ για τριετή συμβόλαια θα λαμβάνετε έκπτωση 17% και για πενταετή 20%. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να φτιάξουμε από κοινού το πακέτο που σας ταιριάζει.
Συντήρηση Φ/Β Σταθμών σε Στερεά Ελλάδα
Άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλάβης. Συνεχής παρακολούθηση της εγκατάστασης. Οικονομικά συμβόλαια συντήρησης στα μέτρα σας. Εμπιστευθείτε την επένδυσή σας μόνο σε σοβαρούς επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο, γιατί μόνο έτσι θα αποδώσει τα μέγιστα έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο! Καλέστε μας άμεσα για προσφορά. Τιμές από: € 500

Περισσότερα...

Αντλίες θερμότητας
Δείτε την Προσφορά.

Hitachi Yutaki

Αντλια Θερμοτητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Μεσαίων θερμοκρασιών(60°C) ψύξη & θέρμανση, έως 16 & 16,7kw, Σειρά Yutaki M, Dc inverter, ΤΡΙΦΑΣΙΚΗ Monoblock
Απόδοση στη ψύξη: 12,9 (4,7 – 16,0)kw/h,
Απόδοση στη θέρμανση: 14,0 (4,8 – 16,7)kw/h,
EER: 4,02 A+++ & COP: 4,71 A+++,
Όρια λειτουργίας: -20°C ~ +60,0°C wb.
Περιλαμβάνει κυκλοφορητή και δοχείο διαστολής.
Χειριστήριο ελέγχου PC-ARFHE
Εγγύηση 3 έτη για τον συμπιεστή και 1 έτος για τα υπόλοιπα μέρη.
Η αντλίες θερμότητας Yutaki της Hitachi αποτελούν την ιδανική λύση για θέρμανση και ψύξη κατοικιών συνδυάζοντας υψηλό βαθμό απόδοσης έως 5.1 COP. Η αντλίες Yutaki, ελέγχουν έξυπνα το υδραυλικό κύκλωμα, αποφασίζουν και προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους ανάλογα με τις συνθήκες της εξωτερικής θερμοκρασίας και τις απαιτήσεις του χώρου τη δεδομένη στιγμή (Αντιστάθμιση). Τεχνολογία DC Inverter που εξασφαλίζει τον ακριβή έλεγχο και την υψηλή απόδοση του συστήματος ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες (-20°C). Εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο εως και 70%. Εύκολη εγκατάσταση χωρίς μερεμέτια στο εσωτερικό του σπιτιού. Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.
Αντλίες Θερμότητας   HITACHI Yutaki new
Αντλία Θερμότητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Τριφ. 14kW(έως150τμ). Θέρμανση και Ψύξη Τεχνολογία DC Inverter έως -20°C εξωτερική. Η μέγιστη θερμοκρασία νερού είναι 60°C. Υψηλό βαθμό απόδοση EER:4.02 A+++ & COP:4.71 A+++ χαμηλό κόστος λειτουργίας. Ιδανική λύση σε ανακαινίσεις ή νέα κατασκευή. Μείωση δαπανών έως και 70%. Τιμή : € 5200

Περισσότερα...

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά
Δείτε την Προσφορά.

Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό

Για εσάς που οι απαιτήσεις σας σε ρεύμα είναι περιορισμένες για το εξοχικό σας και αρκείστε με ένα τυπικό φωτισμό, ένα ψυγείο, την τηλεόραση LCD-LED και μερικές μικροσυσκευές (πχ φορτιστής κινητού, laptop, ραδιοφωνάκι κλπ) σας προτείνουμε αυτό το μικρό αυτόνομο σύστημα.
• Φωτοβολταϊκά πλαίσια: 4 Mono 310Wp (12χρόνια εγγύηση)
• Αντιστροφέας καθαρού ημιτόνου LF COMBI-MPPT 2400W (Εγγύηση 2ετών)
• Ρυθμιστής Φόρτισης ΜPPT Solar 1400W/40A
• Με είσοδο για γεννήτρια σε περίπτωση ανάγκης
• Μπαταρίες 2 Ultracell GEL Αγγλίας 200Ah, 12V
• Βάσεις στήριξης Προφίλ αλουμινίου ALUMIL
• Ηλεκτρολογικό υλικό-Πίνακες AC-DC ΑΒΒ-Schneider
• Πλαστικές Σωληνώσεις Κουβίδης
• Εγκατάσταση σε 1-2 ημέρες.
Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό  1,4kWp 4.5kWh
Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Για κατοικίες, εξοχικά, στάβλους, αποθήκες, container που είναι μακρυά από το Δίκτυο της ΔΕΗ, η διασύνδεση κρίνεται οικονομικά ασύμφορη, καθώς και για αυθαίρετα. Το σύστημα έχει δυνατότητα επέκτασης. Αυτονομία με 1τηλεόραση Led, 1ψυγείο μικρό A+ και φώτα οικονομίας 2-5 ημέρες ανάλογα τις καταναλώσεις. Τιμή : € 3500

Περισσότερα...

Net Metering
Δείτε την Προσφορά.

Αυτοπαραγωγή  Net Metering Προσφορά

Το σύστημα 4,96kWp που σας προτείνουμε αποτελείται από: 16 Φωτοβολταικά πάνελ των 310Watt τεχνολογίας Μονοκρυσταλλικού Πυριτίου 4ης γενιάς, υψηλής απόδοσης με εγγυήση προιόντος 15 έτη και απόδοσης 25 έτη. 1 Αντιστροφέα δικτύου 5000Watt με μέγιστη ισχύ απόδοσης 98.2%. Εγγύηση προϊόντος 5 έτη επεκτάσιμη. 1 Πίνακα ΑC/DC αντικεραυνικής προστασίας και ελέγχου VDE, ΕΛΟΤ των οίκων ABB, SIEMENS, HAGER. 1 Σέτ βάσεων για δώμα ή κεραμοσκεπή. ALUMIL από ανοδιωμένο αλουμίνιο και 25ετή εγγύηση. 1 Έκδοση απαραίτητης άδειας από ΔΕΔΔΗΕ. - Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος καλωδίωσης AC/DC το οποίο θα υπολογιστεί ανάλογα με την εκάστοτε εγκατάσταση. - Η εγκατάσταση και ρύθμιση του εξοπλισμού. - Τα μεταφορικά στον τόπο εγκατάστασης..
Αυτοπαραγωγή  Net Metering 4,96kWp new
Net Metering για μια μέση κατοικία στην Ελλάδα η οποία καταναλώνει κατά μέσο όρο 5500kWh ρεύμα το χρόνο. Για να επιτύχουμε ενεργειακό συμψηφισμό στο σύνολο αυτής της κατανάλωσης μηδενίζοντας το κόστος ηλ. ρεύματος χρειαζόμαστε για τη Στερεά Ελλάδα και Αττική ένα σύστημα 4,96kWp με νότιο προσανατολισμό. Τιμή : € 7500 με το κλειδί στο χέρι!

Περισσότερα...


Όλες οι τιμές είναι με ΦΠΑ. Καλέστε άμεσα για Διαθεσιμότητα!