Ανανεώσιμες

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σχεδιασμός, ανάπτυξη, οργάνωση και υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε ενεργειακά έργα Α.Π.Ε με το κλειδί στο χέρι. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση ώστε να διασφαλίσουμε την καλύτερη αποδόση των χρημάτων σας με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Ξεκάθαρες λύσεις, υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής.

Περισσότερα...
 Βιομηχ. Έργα

Αυτοματισμοί- Βιομηχ. Έργα

Ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού μονάδων και εκσυγχρονισμού. Πίνακες διανομής, PLC, Inverters, Ιδιοσυσκευές, CNC, Ρομποτικά συστήματα,Υδραυλικά, Πνευματικά, Αισθητήρες. CAD-CAM, 3D. ISO, CE. Αυτοματοποίηση λειτουργίας, καταγραφή/επεξεργασία δεδομένων. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου. SCADA. Τεχνικός Ασφαλείας.

Περισσότερα...
Ηλεκτρομηχανολογικά

Ηλεκτρομηχανολογικά-Μελέτες

Το Τεχνικό μας Γραφείο με πολύχρονη εμπειρία ειδικεύεται σε σύνθετες ηλεκτρομηχανολογικές κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών, εμπορικών, τουριστικών επιχειρήσεων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών. Αδειοδότηση, μελέτη, εμπορία, εγκατ., επίβλεψη, τεχνική υποστήριξη και παράδοση με το κλειδί στο χέρι. Θέρμανση, Κλιματισμός, Ψύξη, Φωτισμός, Ανακαίνιση.

Περισσότερα...
Εξοικονόμηση

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ενεργειακές παρεμβάσεις με εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως Αντλίες Θερμότητος, Λέβητες συμπύκνωσης, Πέλλετ, Led με κύριο μέλημα τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του πελάτη. Ενεργειακή μελέτη, Πιστοποίηση, Διερεύνηση πιθανής χρηματοδότησης. Προτάσεις και λύσεις ενεργειακής βελτίωσης. Ανάλυση κόστους και αποσβέσεων.

Περισσότερα...

Ενημέρωση

Νέα
rss
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία:

Αλαλούμ με την πλατφόρμα pvstegi
Posted by admin - 12/10/23 06:46AM - 0 Comments - - 1/52/53/54/55/5

Επενδυτές καταλήγουν μαζί με το αίτημα ενεργοποίησης να υποβάλουν ξανά… και αίτημα επιδότησης – «Ορατότης μηδέν» για είσπραξη

Αλαλούμ συνεχίζει να υπάρχει στην λειτουργία της πλατφόρμας pv.stegi για το πρόγραμμα επιδότησης «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες», με χρήστες να καταγγέλλουν δυσλειτουργίες που σε ορισμένες περιπτώσεις, τους υποχρεώνουν να επιστρέψουν στο αρχικό στάδιο υποβολής του αιτήματος επιδότησης… παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή του πάρκου.

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, δεν υπάρχει καμία «ορατότητα» επίλυσης των προβλημάτων, όπου ορισμένα από αυτά, καταλήγουν ανεξήγητα ακόμη και από τους ίδιους τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης της πλατφόρμας.

 

Ενδεικτικά, ορισμένα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από χρήστες αφορούν στα εξής:

Η αρχική πλατφόρμα στην εφαρμογή pvstegi.gov.gr που απευθύνεται στους ιδιώτες αυτοπαραγωγούς (μια και εισέρχονται με τους δικούς τους κωδικούς taxinet) , δεν συνοδεύεται από καμιά οδηγία για τον τρόπο συμπλήρωσης. Ζητούνται μεγέθη και στοιχεία με διφορούμενη έννοια που οδηγούν σε λάθος συμπλήρωση ακόμη και από τους μηχανικούς.

Αναλυτικότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρεται το εξής:  

Στα ζητούμενα τεχνικά στοιχεία του φ/β έργου υπάρχει το μέγεθος ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ χωρίς να διευκρινίζεται αν ζητείται η μέγιστη ονομαστική ισχύς της μπαταρίας του συστήματος ή , η ονομαστική ισχύς μετατροπής του υβριδικού μετατροπέα που θα τοποθετηθεί από την μπαταρία του συστήματος αποθήκευσης. Η διευκρίνιση αυτή δεν μπορούσε να δοθεί ούτε από τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αναγνώστης, ούτε από το helpdesk της εφαρμογής.

Σήμερα που μετά τη κατασκευή των έργων φτάνουμε στο αίτημα ενεργοποίησης, καταστήματα ΔΕΔΔΗΕ ηλεκτρίζουν την εγκατάσταση με οποιοδήποτε μέγεθος είχε γραφεί (μια και δεν υπάρχει καμμιά διαφοροποίηση στα μεγέθη των μηχανημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί στην εγκατάσταση) και άλλα καταστήματα ζητούν υποβολή Υ.Δ αυτοπαραγωγού που να δηλώνει τη ονομαστική ισχύ μετατροπής του μετατροπέα , ώστε να γίνει αλλαγή σύμβασης, με συνακόλουθο ακύρωση του αιτήματος επιδότησης και επανάληψη της διαδικασίας αιτήματος από την αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται από χρόνο και ίσως απόρριψη του νέου αιτήματος επιδότησης. Μάλιστα όλα αυτά στέλνονται στο email του αυτοπαραγωγού που καμία γνώση δεν έχει για τα μεγέθη - ζητούμενα αυτά.

Προβλήματα μετά την ψηφιακή υπογραφή της σύμβασης μεταξύ αυτοπαραγωγού και ΔΕΔΔΗΕ

 

Μετά την ψηφιακή υπογραφή της σύμβασης από τον αυτοπαραγωγό το αρμόδιο κατάστημα ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να στείλει τεχνικό για να υποδείξει την θέση τοποθέτησης μετρητή αυτοπαραγωγού. Εδώ παρατηρούνται τα πλέον παράξενα σε κάθε κατάστημα ΔΕΔΔΗΕ που πρέπει να εφαρμόσει της εγκυκλίους που ο ίδιος ΔΕΔΔΗΕ έχει εκδώσει περί τοποθέτησης μετρητών αυτοπαραγωγών. Ο υπάλληλος που έρχεται τις περισσότερες φορές μετά από μεγάλο χρόνο , δεν γνωρίζει τις εγκυκλίους , προτείνει θέσεις τεχνικά αδύνατες η μεγάλου κόστους για κατασκευήτοποθέτηση. Σε ενστάσεις που υποβάλλονται για το θέμα με email ,συνήθως η απάντηση έρχεται μετά από 1 με 2 μήνες κατόπιν τηλεφωνικών οχλήσεων. Υπάρχουν βέβαια και καταστήματα ΔΕΔΔΗΕ που εφαρμόζουν σωστά την διαδικασία.

Αναπάντητα ερωτήματα

Την ίδια στιγμή σημειώνουν σοβαρές πολύμηνες καθυστερήσεις στην απάντηση ερωτημάτων που υποβάλλονται στον ΔΕΔΔΗΕ και αφορούν διάφορα θέματα της πλατφόρμας.

Τέλος, όπως αναφέρουν ενδιαφερόμενοι που επικοινώνησαν με το energypress, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και αφορούν την εκταμίευση της επιδότησης για έργα που ηλεκτρίσθηκαν με χρόνο υποβολής της αίτησης από 1/08/2023. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ενημέρωση για την ορθή υποβολή των παραστατικών και τον χρόνο κατάθεσης των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αυτοπαραγωγών.

energypress.gr


print

Ειδικές Προσφορές

Συντήρηση Φ/Β
Δείτε την Προσφορά.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Αναλαμβάνουμε την πλήρη συντήρηση του Φωτοβολταικού σας πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας για μέγιστες αποδόσεις. Τεχνογνωσία, Εμπειρία, Οργάνωση, Ποιότητα, Ταχύτητα, Οικονομία, Εγγύηση, Αξιοπιστία για 100% αποφυγή απώλειας κερδών. Έχουμε επενδύσει πολύ σε εξοπλισμό ώστε να μπορούμε σε μόλις λίγα λεπτά να κάνουμε πλήρη διάγνωση. Τα πακέτα συντήρησης πλήρους κάλυψης ξεκινούν από 500 ευρώ το χρόνο, ενώ για τριετή συμβόλαια θα λαμβάνετε έκπτωση 17% και για πενταετή 20%. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να φτιάξουμε από κοινού το πακέτο που σας ταιριάζει.
Συντήρηση Φ/Β Σταθμών σε Στερεά Ελλάδα
Άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλάβης. Συνεχής παρακολούθηση της εγκατάστασης. Οικονομικά συμβόλαια συντήρησης στα μέτρα σας. Εμπιστευθείτε την επένδυσή σας μόνο σε σοβαρούς επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο, γιατί μόνο έτσι θα αποδώσει τα μέγιστα έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο! Καλέστε μας άμεσα για προσφορά. Τιμές από: € 500

Περισσότερα...

Αντλίες θερμότητας
Δείτε την Προσφορά.

Hitachi Yutaki

Αντλια Θερμοτητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Μεσαίων θερμοκρασιών(60°C) ψύξη & θέρμανση, έως 16 & 16,7kw, Σειρά Yutaki M, Dc inverter, ΤΡΙΦΑΣΙΚΗ Monoblock
Απόδοση στη ψύξη: 12,9 (4,7 – 16,0)kw/h,
Απόδοση στη θέρμανση: 14,0 (4,8 – 16,7)kw/h,
EER: 4,02 A+++ & COP: 4,71 A+++,
Όρια λειτουργίας: -20°C ~ +60,0°C wb.
Περιλαμβάνει κυκλοφορητή και δοχείο διαστολής.
Χειριστήριο ελέγχου PC-ARFHE
Εγγύηση 3 έτη για τον συμπιεστή και 1 έτος για τα υπόλοιπα μέρη.
Η αντλίες θερμότητας Yutaki της Hitachi αποτελούν την ιδανική λύση για θέρμανση και ψύξη κατοικιών συνδυάζοντας υψηλό βαθμό απόδοσης έως 5.1 COP. Η αντλίες Yutaki, ελέγχουν έξυπνα το υδραυλικό κύκλωμα, αποφασίζουν και προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους ανάλογα με τις συνθήκες της εξωτερικής θερμοκρασίας και τις απαιτήσεις του χώρου τη δεδομένη στιγμή (Αντιστάθμιση). Τεχνολογία DC Inverter που εξασφαλίζει τον ακριβή έλεγχο και την υψηλή απόδοση του συστήματος ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες (-20°C). Εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο εως και 70%. Εύκολη εγκατάσταση χωρίς μερεμέτια στο εσωτερικό του σπιτιού. Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.
Αντλίες Θερμότητας   HITACHI Yutaki new
Αντλία Θερμότητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Τριφ. 14kW(έως150τμ). Θέρμανση και Ψύξη Τεχνολογία DC Inverter έως -20°C εξωτερική. Η μέγιστη θερμοκρασία νερού είναι 60°C. Υψηλό βαθμό απόδοση EER:4.02 A+++ & COP:4.71 A+++ χαμηλό κόστος λειτουργίας. Ιδανική λύση σε ανακαινίσεις ή νέα κατασκευή. Μείωση δαπανών έως και 70%. Τιμή : € 5200

Περισσότερα...

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά
Δείτε την Προσφορά.

Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό

Για εσάς που οι απαιτήσεις σας σε ρεύμα είναι περιορισμένες για το εξοχικό σας και αρκείστε με ένα τυπικό φωτισμό, ένα ψυγείο, την τηλεόραση LCD-LED και μερικές μικροσυσκευές (πχ φορτιστής κινητού, laptop, ραδιοφωνάκι κλπ) σας προτείνουμε αυτό το μικρό αυτόνομο σύστημα.
• Φωτοβολταϊκά πλαίσια: 4 Mono 310Wp (12χρόνια εγγύηση)
• Αντιστροφέας καθαρού ημιτόνου LF COMBI-MPPT 2400W (Εγγύηση 2ετών)
• Ρυθμιστής Φόρτισης ΜPPT Solar 1400W/40A
• Με είσοδο για γεννήτρια σε περίπτωση ανάγκης
• Μπαταρίες 2 Ultracell GEL Αγγλίας 200Ah, 12V
• Βάσεις στήριξης Προφίλ αλουμινίου ALUMIL
• Ηλεκτρολογικό υλικό-Πίνακες AC-DC ΑΒΒ-Schneider
• Πλαστικές Σωληνώσεις Κουβίδης
• Εγκατάσταση σε 1-2 ημέρες.
Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό  1,4kWp 4.5kWh
Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Για κατοικίες, εξοχικά, στάβλους, αποθήκες, container που είναι μακρυά από το Δίκτυο της ΔΕΗ, η διασύνδεση κρίνεται οικονομικά ασύμφορη, καθώς και για αυθαίρετα. Το σύστημα έχει δυνατότητα επέκτασης. Αυτονομία με 1τηλεόραση Led, 1ψυγείο μικρό A+ και φώτα οικονομίας 2-5 ημέρες ανάλογα τις καταναλώσεις. Τιμή : € 3500

Περισσότερα...

Net Metering
Δείτε την Προσφορά.

Αυτοπαραγωγή  Net Metering Προσφορά

Το σύστημα 4,96kWp που σας προτείνουμε αποτελείται από: 16 Φωτοβολταικά πάνελ των 310Watt τεχνολογίας Μονοκρυσταλλικού Πυριτίου 4ης γενιάς, υψηλής απόδοσης με εγγυήση προιόντος 15 έτη και απόδοσης 25 έτη. 1 Αντιστροφέα δικτύου 5000Watt με μέγιστη ισχύ απόδοσης 98.2%. Εγγύηση προϊόντος 5 έτη επεκτάσιμη. 1 Πίνακα ΑC/DC αντικεραυνικής προστασίας και ελέγχου VDE, ΕΛΟΤ των οίκων ABB, SIEMENS, HAGER. 1 Σέτ βάσεων για δώμα ή κεραμοσκεπή. ALUMIL από ανοδιωμένο αλουμίνιο και 25ετή εγγύηση. 1 Έκδοση απαραίτητης άδειας από ΔΕΔΔΗΕ. - Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος καλωδίωσης AC/DC το οποίο θα υπολογιστεί ανάλογα με την εκάστοτε εγκατάσταση. - Η εγκατάσταση και ρύθμιση του εξοπλισμού. - Τα μεταφορικά στον τόπο εγκατάστασης..
Αυτοπαραγωγή  Net Metering 4,96kWp new
Net Metering για μια μέση κατοικία στην Ελλάδα η οποία καταναλώνει κατά μέσο όρο 5500kWh ρεύμα το χρόνο. Για να επιτύχουμε ενεργειακό συμψηφισμό στο σύνολο αυτής της κατανάλωσης μηδενίζοντας το κόστος ηλ. ρεύματος χρειαζόμαστε για τη Στερεά Ελλάδα και Αττική ένα σύστημα 4,96kWp με νότιο προσανατολισμό. Τιμή : € 7500 με το κλειδί στο χέρι!

Περισσότερα...


Όλες οι τιμές είναι με ΦΠΑ. Καλέστε άμεσα για Διαθεσιμότητα!