Ανανεώσιμες

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σχεδιασμός, ανάπτυξη, οργάνωση και υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε ενεργειακά έργα Α.Π.Ε με το κλειδί στο χέρι. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση ώστε να διασφαλίσουμε την καλύτερη αποδόση των χρημάτων σας με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Ξεκάθαρες λύσεις, υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής.

Περισσότερα...
 Βιομηχ. Έργα

Αυτοματισμοί- Βιομηχ. Έργα

Ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού μονάδων και εκσυγχρονισμού. Πίνακες διανομής, PLC, Inverters, Ιδιοσυσκευές, CNC, Ρομποτικά συστήματα,Υδραυλικά, Πνευματικά, Αισθητήρες. CAD-CAM, 3D. ISO, CE. Αυτοματοποίηση λειτουργίας, καταγραφή/επεξεργασία δεδομένων. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου. SCADA. Τεχνικός Ασφαλείας.

Περισσότερα...
Ηλεκτρομηχανολογικά

Ηλεκτρομηχανολογικά-Μελέτες

Το Τεχνικό μας Γραφείο με πολύχρονη εμπειρία ειδικεύεται σε σύνθετες ηλεκτρομηχανολογικές κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών, εμπορικών, τουριστικών επιχειρήσεων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών. Αδειοδότηση, μελέτη, εμπορία, εγκατ., επίβλεψη, τεχνική υποστήριξη και παράδοση με το κλειδί στο χέρι. Θέρμανση, Κλιματισμός, Ψύξη, Φωτισμός, Ανακαίνιση.

Περισσότερα...
Εξοικονόμηση

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ενεργειακές παρεμβάσεις με εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως Αντλίες Θερμότητος, Λέβητες συμπύκνωσης, Πέλλετ, Led με κύριο μέλημα τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του πελάτη. Ενεργειακή μελέτη, Πιστοποίηση, Διερεύνηση πιθανής χρηματοδότησης. Προτάσεις και λύσεις ενεργειακής βελτίωσης. Ανάλυση κόστους και αποσβέσεων.

Περισσότερα...

Ενημέρωση

Νέα
rss
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία:

Συνεχίζει κανονικά μέχρι τον Ιούνιο το net-metering για τα οικιακά φωτοβολταϊκά – Με net-billing όλες οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις
Posted by admin - 11/03/24 09:55AM - 0 Comments - - 1/52/53/54/55/5

Διαφορετικούς χρονικούς «σταθμούς» θα χρησιμοποιήσει το ΥΠΕΝ για την πλήρη κατάργηση του net-metering για τις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών, ανάλογα με το αν υπάρχει ή όχι σε εξέλιξη κάποιο ανάλογο επιδοτούμενο πρόγραμμα ή δράση. Υπενθυμίζεται ότι η απόσυρση του net-metering προαναγγέλθηκε πρόσφατα από το βήμα της Βουλής από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη.

«Το net-metering έχει τελειώσει με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Από εδώ και πέρα στρεφόμαστε στο net-billing. Πρέπει να το δουν προσεκτικά οι άνθρωποι, γιατί δεν επιβαρύνει τους καταναλωτές», είχε σχολιάσει.

Σύμφωνα πάντως με υψηλόβαθμες πηγές του ΥΠΕΝ με τις οποίες συνομίλησε το energypress, στις περιπτώσεις που βρίσκονται ήδη υπό υλοποίηση προγράμματα για επιδότηση συστημάτων net-metering ή άλλες δράσεις, το net-metering θα καταργηθεί με τη λήξη τους. Αντίθετα, για όσες δράσεις δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη, ή για τις εφαρμογές αυτοπαραγωγής που δεν έχουν ακόμη «ενεργοποιηθεί», αυτές θα κάνουν «πρεμιέρα» αποκλειστικά με το μοντέλο net-billing. 

Στην πράξη, το παραπάνω κριτήριο «αγγίζει» τα οικιακά συστήματα μέσω του «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι την 30ή Ιουνίου – ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιδότηση. Κάτι που σημαίνει πως για τα νοικοκυριά το net-metering θα αποτελέσει παρελθόν από τα τέλη Ιουνίου, όταν θα κλείσει το «παράθυρο» για κατάθεση αιτήσεων. 

Αυτό συνεπάγεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο του «ξαφνικού θανάτου» του «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» από τα τέλη Μαρτίου, το οποίο όπως είχε γράψει το energypress είχε τεθεί επί τάπητος από το υπουργείο. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε πως το ΥΠΕΝ θα προχωρούσε αργότερα στην προκήρυξη ενός ανάλογου προγράμματος, αυτή τη φορά για οικιακά συστήματα αυτοπαραγωγής με τη «φόρμουλα» του net-billing. 

Ωστόσο, φαίνεται πως το υπουργείο έκλινε τελικά υπέρ της άποψης να μην διαταραχθεί η αγορά, με την εσπευσμένη λήξη του υφιστάμενου πρoγράμματος. Έτσι, αποφάσισε το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωσή του να αποτελέσει μεταβατικό στάδιο, ώστε στη συνέχεια να «περάσει» στο net-billing η αυτοπαραγωγή και στον οικιακό τομέα. 

Από την άλλη πλευρά, το σκεπτικό του ΥΠΕΝ σημαίνει ότι με καθεστώς net-billing θα λειτουργούν τα αγροτικά συστήματα που θα επιδοτηθούν μέσω του «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι» - καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί. Υπενθυμίζεται ότι το «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι» θα προέλθει από την αυτονόμηση του προϋπολογισμού, ύψους 30 εκατ. ευρώ, που προβλεπόταν για αγροτικά συστήματα αυτοπαραγωγής στο «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Μία αλλαγή θα είναι η αύξηση της μέγιστης ισχύος των επιδοτούμενων φωτοβολταϊκών, στα 50 κιλοβάτ από 10 κιλοβάτ που προβλεπόταν στο προηγούμενο πρόγραμμα. 

Την ίδια στιγμή, ανατροπή αναμένεται να υπάρξει στο καθεστώς αυτοπαραγωγής για τα συστήματα επιχειρήσεων, με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση του νόμου 5037/2023, με τον οποίο μεταξύ άλλων ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία ο ταυτοχρονισμένος συμψηφισμός και ο εικονικός ταυτοχρονισμένος συμψηφισμός. Με τις σχετικές ρυθμίσεις, στην περίπτωση των επιχειρήσεων μειωνόταν το πλαφόν ισχύος για τα συστήματα net-metering, στα 100 κιλοβάτ από 3 Μεγαβάτ. Με βάση ωστόσο την απόφαση του υπουργείο για πλήρη απόσυρση του net-metering, τα εμπορικά συστήματα αυτοπαραγωγής θα λειτουργούν πλέον αποκλειστικά με net-billing. 

energypress.gr


print

Ειδικές Προσφορές

Συντήρηση Φ/Β
Δείτε την Προσφορά.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Αναλαμβάνουμε την πλήρη συντήρηση του Φωτοβολταικού σας πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας για μέγιστες αποδόσεις. Τεχνογνωσία, Εμπειρία, Οργάνωση, Ποιότητα, Ταχύτητα, Οικονομία, Εγγύηση, Αξιοπιστία για 100% αποφυγή απώλειας κερδών. Έχουμε επενδύσει πολύ σε εξοπλισμό ώστε να μπορούμε σε μόλις λίγα λεπτά να κάνουμε πλήρη διάγνωση. Τα πακέτα συντήρησης πλήρους κάλυψης ξεκινούν από 500 ευρώ το χρόνο, ενώ για τριετή συμβόλαια θα λαμβάνετε έκπτωση 17% και για πενταετή 20%. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να φτιάξουμε από κοινού το πακέτο που σας ταιριάζει.
Συντήρηση Φ/Β Σταθμών σε Στερεά Ελλάδα
Άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλάβης. Συνεχής παρακολούθηση της εγκατάστασης. Οικονομικά συμβόλαια συντήρησης στα μέτρα σας. Εμπιστευθείτε την επένδυσή σας μόνο σε σοβαρούς επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο, γιατί μόνο έτσι θα αποδώσει τα μέγιστα έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο! Καλέστε μας άμεσα για προσφορά. Τιμές από: € 500

Περισσότερα...

Αντλίες θερμότητας
Δείτε την Προσφορά.

Hitachi Yutaki

Αντλια Θερμοτητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Μεσαίων θερμοκρασιών(60°C) ψύξη & θέρμανση, έως 16 & 16,7kw, Σειρά Yutaki M, Dc inverter, ΤΡΙΦΑΣΙΚΗ Monoblock
Απόδοση στη ψύξη: 12,9 (4,7 – 16,0)kw/h,
Απόδοση στη θέρμανση: 14,0 (4,8 – 16,7)kw/h,
EER: 4,02 A+++ & COP: 4,71 A+++,
Όρια λειτουργίας: -20°C ~ +60,0°C wb.
Περιλαμβάνει κυκλοφορητή και δοχείο διαστολής.
Χειριστήριο ελέγχου PC-ARFHE
Εγγύηση 3 έτη για τον συμπιεστή και 1 έτος για τα υπόλοιπα μέρη.
Η αντλίες θερμότητας Yutaki της Hitachi αποτελούν την ιδανική λύση για θέρμανση και ψύξη κατοικιών συνδυάζοντας υψηλό βαθμό απόδοσης έως 5.1 COP. Η αντλίες Yutaki, ελέγχουν έξυπνα το υδραυλικό κύκλωμα, αποφασίζουν και προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους ανάλογα με τις συνθήκες της εξωτερικής θερμοκρασίας και τις απαιτήσεις του χώρου τη δεδομένη στιγμή (Αντιστάθμιση). Τεχνολογία DC Inverter που εξασφαλίζει τον ακριβή έλεγχο και την υψηλή απόδοση του συστήματος ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες (-20°C). Εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο εως και 70%. Εύκολη εγκατάσταση χωρίς μερεμέτια στο εσωτερικό του σπιτιού. Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.
Αντλίες Θερμότητας   HITACHI Yutaki new
Αντλία Θερμότητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Τριφ. 14kW(έως150τμ). Θέρμανση και Ψύξη Τεχνολογία DC Inverter έως -20°C εξωτερική. Η μέγιστη θερμοκρασία νερού είναι 60°C. Υψηλό βαθμό απόδοση EER:4.02 A+++ & COP:4.71 A+++ χαμηλό κόστος λειτουργίας. Ιδανική λύση σε ανακαινίσεις ή νέα κατασκευή. Μείωση δαπανών έως και 70%. Τιμή : € 5200

Περισσότερα...

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά
Δείτε την Προσφορά.

Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό

Για εσάς που οι απαιτήσεις σας σε ρεύμα είναι περιορισμένες για το εξοχικό σας και αρκείστε με ένα τυπικό φωτισμό, ένα ψυγείο, την τηλεόραση LCD-LED και μερικές μικροσυσκευές (πχ φορτιστής κινητού, laptop, ραδιοφωνάκι κλπ) σας προτείνουμε αυτό το μικρό αυτόνομο σύστημα.
• Φωτοβολταϊκά πλαίσια: 4 Mono 310Wp (12χρόνια εγγύηση)
• Αντιστροφέας καθαρού ημιτόνου LF COMBI-MPPT 2400W (Εγγύηση 2ετών)
• Ρυθμιστής Φόρτισης ΜPPT Solar 1400W/40A
• Με είσοδο για γεννήτρια σε περίπτωση ανάγκης
• Μπαταρίες 2 Ultracell GEL Αγγλίας 200Ah, 12V
• Βάσεις στήριξης Προφίλ αλουμινίου ALUMIL
• Ηλεκτρολογικό υλικό-Πίνακες AC-DC ΑΒΒ-Schneider
• Πλαστικές Σωληνώσεις Κουβίδης
• Εγκατάσταση σε 1-2 ημέρες.
Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό  1,4kWp 4.5kWh
Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Για κατοικίες, εξοχικά, στάβλους, αποθήκες, container που είναι μακρυά από το Δίκτυο της ΔΕΗ, η διασύνδεση κρίνεται οικονομικά ασύμφορη, καθώς και για αυθαίρετα. Το σύστημα έχει δυνατότητα επέκτασης. Αυτονομία με 1τηλεόραση Led, 1ψυγείο μικρό A+ και φώτα οικονομίας 2-5 ημέρες ανάλογα τις καταναλώσεις. Τιμή : € 3500

Περισσότερα...

Net Metering
Δείτε την Προσφορά.

Αυτοπαραγωγή  Net Metering Προσφορά

Το σύστημα 4,96kWp που σας προτείνουμε αποτελείται από: 16 Φωτοβολταικά πάνελ των 310Watt τεχνολογίας Μονοκρυσταλλικού Πυριτίου 4ης γενιάς, υψηλής απόδοσης με εγγυήση προιόντος 15 έτη και απόδοσης 25 έτη. 1 Αντιστροφέα δικτύου 5000Watt με μέγιστη ισχύ απόδοσης 98.2%. Εγγύηση προϊόντος 5 έτη επεκτάσιμη. 1 Πίνακα ΑC/DC αντικεραυνικής προστασίας και ελέγχου VDE, ΕΛΟΤ των οίκων ABB, SIEMENS, HAGER. 1 Σέτ βάσεων για δώμα ή κεραμοσκεπή. ALUMIL από ανοδιωμένο αλουμίνιο και 25ετή εγγύηση. 1 Έκδοση απαραίτητης άδειας από ΔΕΔΔΗΕ. - Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος καλωδίωσης AC/DC το οποίο θα υπολογιστεί ανάλογα με την εκάστοτε εγκατάσταση. - Η εγκατάσταση και ρύθμιση του εξοπλισμού. - Τα μεταφορικά στον τόπο εγκατάστασης..
Αυτοπαραγωγή  Net Metering 4,96kWp new
Net Metering για μια μέση κατοικία στην Ελλάδα η οποία καταναλώνει κατά μέσο όρο 5500kWh ρεύμα το χρόνο. Για να επιτύχουμε ενεργειακό συμψηφισμό στο σύνολο αυτής της κατανάλωσης μηδενίζοντας το κόστος ηλ. ρεύματος χρειαζόμαστε για τη Στερεά Ελλάδα και Αττική ένα σύστημα 4,96kWp με νότιο προσανατολισμό. Τιμή : € 7500 με το κλειδί στο χέρι!

Περισσότερα...


Όλες οι τιμές είναι με ΦΠΑ. Καλέστε άμεσα για Διαθεσιμότητα!