Ανανεώσιμες

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σχεδιασμός, ανάπτυξη, οργάνωση και υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε ενεργειακά έργα Α.Π.Ε με το κλειδί στο χέρι. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση ώστε να διασφαλίσουμε την καλύτερη αποδόση των χρημάτων σας με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Ξεκάθαρες λύσεις, υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής.

Περισσότερα...
 Βιομηχ. Έργα

Αυτοματισμοί- Βιομηχ. Έργα

Ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού μονάδων και εκσυγχρονισμού. Πίνακες διανομής, PLC, Inverters, Ιδιοσυσκευές, CNC, Ρομποτικά συστήματα,Υδραυλικά, Πνευματικά, Αισθητήρες. CAD-CAM, 3D. ISO, CE. Αυτοματοποίηση λειτουργίας, καταγραφή/επεξεργασία δεδομένων. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου. SCADA. Τεχνικός Ασφαλείας.

Περισσότερα...
Ηλεκτρομηχανολογικά

Ηλεκτρομηχανολογικά-Μελέτες

Το Τεχνικό μας Γραφείο με πολύχρονη εμπειρία ειδικεύεται σε σύνθετες ηλεκτρομηχανολογικές κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών, εμπορικών, τουριστικών επιχειρήσεων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών. Αδειοδότηση, μελέτη, εμπορία, εγκατ., επίβλεψη, τεχνική υποστήριξη και παράδοση με το κλειδί στο χέρι. Θέρμανση, Κλιματισμός, Ψύξη, Φωτισμός, Ανακαίνιση.

Περισσότερα...
Εξοικονόμηση

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ενεργειακές παρεμβάσεις με εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως Αντλίες Θερμότητος, Λέβητες συμπύκνωσης, Πέλλετ, Led με κύριο μέλημα τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια του πελάτη. Ενεργειακή μελέτη, Πιστοποίηση, Διερεύνηση πιθανής χρηματοδότησης. Προτάσεις και λύσεις ενεργειακής βελτίωσης. Ανάλυση κόστους και αποσβέσεων.

Περισσότερα...

Ενημέρωση

Νέα
rss
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία:

ΠΟΣΠΗΕΦ: Εμπαιγμός και μεθόδευση τα μέτρα Χατζηδάκη για τους μικρομεσαίους παραγωγούς ΑΠΕ
Posted by admin - 09/12/20 09:03AM - 0 Comments - - 1/52/53/54/55/5

Η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την αναμόρφωση της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, στο οποίο είχε παρεισφρήσει τροπολογία για τον κλάδο της ενέργειας, βάζει ταφόπλακα στους μικρομεσαίους επενδυτές ΑΠΕ και τις Ενεργειακές Κοινότητες, όπως επισημαίνει η ΠΟΣΠΗΕΦ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, ο σύνδεσμος αναφέρει τα εξής:

Με την εκπρόθεσμη «ενεργειακή» τροπολογία, που θα μπορούσε να αποτελεί από μόνη της ένα νομοσχέδιο, το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ) αποδίδεται, χωρίς καμία μελέτη, στην πανδημία και επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 6% στις πλάτες των μικρομεσαίων επενδυτών, που έχουν ηλεκτροδοτήσει τα έργα τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Για 2η φορά με κυβέρνηση ΝΔ επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις ΑΠΕ. Παραδόξως, όμως, η επιβολή έκτακτης εισφοράς «σταματά» στους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που έχουν συνδεθεί στο δίκτυο έως το τέλος του 2015.

Ωστόσο, δεν επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε κολοσσιαίες επενδύσεις αιολικών πάρκων, ισχύος άνω των 750 MW, που έχουν κατασκευαστεί από υπερδυνάμεις του κλάδου από το 2016 και μετά. Ευλόγως, γεννιέται η απορία: Γιατί αυτές εξαιρούνται; Είναι Covid-free επενδύσεις;

Αυτό αναρωτήθηκε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στη Βουλή, αλλά βεβαίως δεν πήρε από τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, καμία απάντηση.

Γιατί, άραγε, πληρώνουν έκτακτη εισφορά οι μικροεπενδυτές, που εκτέλεσαν τα έργα τους κατά την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και υποστήριξαν τη χώρα με τις μικρομεσαίες επενδύσεις τους σε μία δύσκολη εποχή;

Την ίδια ώρα, ωστόσο, προστατεύονται οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, που αισχροκερδούν από την πτώση της Οριακής Τιμής Συστήματος, δηλαδή της χονδρεμπορικής τιμής, εξαιτίας της οποίας προκύπτει το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ. Τα κέρδη των προμηθευτών κατά την περίοδο 2018-2020 (εν μέσω και της πανδημίας Covid-19), όπως και αυτά που θα συνεχίσουν να εισπράττουν κατά τα επόμενα δύο χρόνια, υπερβαίνουν τα 2 δις. €. Και για τα κέρδη αυτά καλούνται να πληρώσουν έκτακτη εισφορά μόλις 110 εκατ. €!

Ο εμπαιγμός, όμως, των μικρομεσαίων επενδυτών από τον κ. Χατζηδάκη κορυφώνεται με τις δήθεν διαρθρωτικές ρυθμίσεις των ΑΠΕ. Καλεί τους επενδυτές να ολοκληρώσουν τα αιτήματά προς τους αρμόδιους διαχειριστές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, δηλαδή μόλις σε 13 ημέρες! Και μάλιστα, εν μέσω κορονοϊού! Την ίδια στιγμή, δίνει παράταση 13 μηνών για τη ρύθμιση πολεοδομικών θεμάτων και για αδειοδοτήσεις, λόγω κορονοϊού! Δεκατρείς μήνες στα πολεοδομικά ζητήματα, δεκατρείς εργάσιμες ημέρες στις ΑΠΕ!

Επιπλέον, από 1η Ιανουαρίου 2021 όλες οι νέες αιτήσεις για «μικρά» φωτοβολταϊκά έργα, ισχύος κάτω των 500 ΚW, θα υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε ανταγωνιστική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά στις Ενεργειακές Κοινότητες, εάν δεν εξεταστούν τα αιτήματά τους από τους διαχειριστές και τον ΔΑΠΕΕΠ εντός του 2021 – και μάλιστα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 – θα μεταβούν σε άλλο, δυσμενέστερο καθεστώς.

Τα δύο (2) έτη «καθαρού ορίζοντα επενδύσεων», που υποσχόταν ο κ. Χατζηδάκης πριν από πέντε (5) μήνες με δική του υπουργική απόφαση, έγιναν ένας χρόνος για τους ιδιώτες και μόλις 6 μήνες για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Και μάλιστα σε συνθήκες γενικευμένου lockdown! Ο απόλυτος εμπαιγμός!

Δεκάδες χιλιάδες επενδυτές, που έχουν εκκινήσει χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης περισσότερων από 9.000 έργων ΑΠΕ σε όλη την Ελλάδα, με παρότρυνση του κ. Χατζηδάκη, μένουν άναυδοι και εγκλωβισμένοι από την αιφνιδιαστική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Την ώρα που θέτει ασφυκτικές προθεσμίες, όσον αφορά στα μικρά έργα και τα έργα των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ο κ. Χατζηδάκης αφήνει στο απυρόβλητο μεγάλα αιολικά πάρκα, ισχύος περίπου 800 MW. Επιτρέπει σ΄ αυτά να συνδεθούν στο σύστημα εντός του 2021 με υψηλές «ταρίφες», που έχουν κατοχυρωθεί από το 2016, παραχωρώντας μάλιστα συνεχείς παρατάσεις! Και τι «ταρίφες»; Πολύ υψηλότερες από τις σημερινές των μικρομεσαίων επενδυτών και των Ενεργειακών Κοινοτήτων!

Δεν αναγνωρίζει τον κίνδυνο που διατρέχουν όλοι όσοι «τρέχουν» πανικόβλητοι σε υπηρεσίες που πρακτικώς δε λειτουργούν, προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή των αιτημάτων τους, την ώρα που για άλλες αδειοδοτήσεις δίνει πολύμηνες παρατάσεις! Στην αδειοδότηση των ΑΠΕ, αντιθέτως, ο υπουργός μειώνει τις υφιστάμενες προθεσμίες! Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι πρόκειται για αναλγησία. Δυστυχώς πρόκειται για μεθόδευση.  Είναι ενήμερος και ο πρωθυπουργός γι΄ αυτήν την κατάσταση;

Παράλληλα, απαγορεύει ο κ. Χατζηδάκης στους πολίτες να συμμετάσχουν σε περισσότερες από δύο (2) Ενεργειακές Κοινότητες στην ίδια Περιφέρεια – και μάλιστα αναδρομικά! Πρακτικώς, δημεύει τις περιουσίες τους! Κι αυτό, γιατί κάποιοι καταστρατήγησαν το θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων. Αντί να τιμωρήσει όσους έκαναν κατάχρηση του θεσμού, τιμωρεί όλους τους μικρομεσαίους παραγωγούς ΑΠΕ.

Επιπλέον, καταργεί κάθε ελπίδα των μικρομεσαίων παραγωγών για επένδυση σε φωτοβολταϊκά έργα.

Η στόχευση όλων αυτών των μέτρων είναι προφανής: Να αφαιρεθεί κάθε KW από κάθε μικρομεσαίο παραγωγό ΑΠΕ και να δοθεί ο διαθέσιμος ηλεκτρικός χώρος της χώρας σε λίγους και εκλεκτούς, μεγάλους «παίκτες». Είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός γι΄ αυτήν  τη  νοοτροπία;

Καλούμε την κυβέρνηση, ακόμη και την ύστατη ώρα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να σεβαστεί τις διαβεβαιώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες κανένας πολίτης δε θα χάσει προθεσμίες, λόγω του γενικευμένου lockdown.

Ζητούμε να δοθούν χρονικές παρατάσεις τουλάχιστον τριών (3) μηνών:

    Για την πληρότητα των φακέλων που κατατίθενται στους διαχειριστές, λόγω της πανδημίας Covid-19
    Για την κατάθεση νέων αιτημάτων που δε θα υπάγονται σε διαγωνισμούς, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ζητούμε να εξαλειφθεί πλήρως η καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου 2021, όσον αφορά στις Ενεργειακές Κοινότητες, και να εξομοιωθεί με την προθεσμία της 31ής Δεκεμβρίου 2021, που ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικά έργα Φ/Β σταθμών, καθώς η πρόσφατη ρύθμιση συνιστά άδικη διάκριση, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.


print

Ειδικές Προσφορές

Συντήρηση Φ/Β
Δείτε την Προσφορά.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Αναλαμβάνουμε την πλήρη συντήρηση του Φωτοβολταικού σας πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας για μέγιστες αποδόσεις. Τεχνογνωσία, Εμπειρία, Οργάνωση, Ποιότητα, Ταχύτητα, Οικονομία, Εγγύηση, Αξιοπιστία για 100% αποφυγή απώλειας κερδών. Έχουμε επενδύσει πολύ σε εξοπλισμό ώστε να μπορούμε σε μόλις λίγα λεπτά να κάνουμε πλήρη διάγνωση. Τα πακέτα συντήρησης πλήρους κάλυψης ξεκινούν από 500 ευρώ το χρόνο, ενώ για τριετή συμβόλαια θα λαμβάνετε έκπτωση 17% και για πενταετή 20%. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να φτιάξουμε από κοινού το πακέτο που σας ταιριάζει.
Συντήρηση Φ/Β Σταθμών σε Στερεά Ελλάδα
Άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλάβης. Συνεχής παρακολούθηση της εγκατάστασης. Οικονομικά συμβόλαια συντήρησης στα μέτρα σας. Εμπιστευθείτε την επένδυσή σας μόνο σε σοβαρούς επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο, γιατί μόνο έτσι θα αποδώσει τα μέγιστα έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο! Καλέστε μας άμεσα για προσφορά. Τιμές από: € 500

Περισσότερα...

Αντλίες θερμότητας
Δείτε την Προσφορά.

Hitachi Yutaki

Αντλια Θερμοτητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Μεσαίων θερμοκρασιών(60°C) ψύξη & θέρμανση, έως 16 & 16,7kw, Σειρά Yutaki M, Dc inverter, ΤΡΙΦΑΣΙΚΗ Monoblock
Απόδοση στη ψύξη: 12,9 (4,7 – 16,0)kw/h,
Απόδοση στη θέρμανση: 14,0 (4,8 – 16,7)kw/h,
EER: 4,02 A+++ & COP: 4,71 A+++,
Όρια λειτουργίας: -20°C ~ +60,0°C wb.
Περιλαμβάνει κυκλοφορητή και δοχείο διαστολής.
Χειριστήριο ελέγχου PC-ARFHE
Εγγύηση 3 έτη για τον συμπιεστή και 1 έτος για τα υπόλοιπα μέρη.
Η αντλίες θερμότητας Yutaki της Hitachi αποτελούν την ιδανική λύση για θέρμανση και ψύξη κατοικιών συνδυάζοντας υψηλό βαθμό απόδοσης έως 5.1 COP. Η αντλίες Yutaki, ελέγχουν έξυπνα το υδραυλικό κύκλωμα, αποφασίζουν και προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους ανάλογα με τις συνθήκες της εξωτερικής θερμοκρασίας και τις απαιτήσεις του χώρου τη δεδομένη στιγμή (Αντιστάθμιση). Τεχνολογία DC Inverter που εξασφαλίζει τον ακριβή έλεγχο και την υψηλή απόδοση του συστήματος ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες (-20°C). Εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο εως και 70%. Εύκολη εγκατάσταση χωρίς μερεμέτια στο εσωτερικό του σπιτιού. Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.
Αντλίες Θερμότητας   HITACHI Yutaki new
Αντλία Θερμότητας Hitachi Yutaki-M RASM-5NE Τριφ. 14kW(έως150τμ). Θέρμανση και Ψύξη Τεχνολογία DC Inverter έως -20°C εξωτερική. Η μέγιστη θερμοκρασία νερού είναι 60°C. Υψηλό βαθμό απόδοση EER:4.02 A+++ & COP:4.71 A+++ χαμηλό κόστος λειτουργίας. Ιδανική λύση σε ανακαινίσεις ή νέα κατασκευή. Μείωση δαπανών έως και 70%. Τιμή : € 5200

Περισσότερα...

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά
Δείτε την Προσφορά.

Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό

Για εσάς που οι απαιτήσεις σας σε ρεύμα είναι περιορισμένες για το εξοχικό σας και αρκείστε με ένα τυπικό φωτισμό, ένα ψυγείο, την τηλεόραση LCD-LED και μερικές μικροσυσκευές (πχ φορτιστής κινητού, laptop, ραδιοφωνάκι κλπ) σας προτείνουμε αυτό το μικρό αυτόνομο σύστημα.
• Φωτοβολταϊκά πλαίσια: 4 Mono 310Wp (12χρόνια εγγύηση)
• Αντιστροφέας καθαρού ημιτόνου LF COMBI-MPPT 2400W (Εγγύηση 2ετών)
• Ρυθμιστής Φόρτισης ΜPPT Solar 1400W/40A
• Με είσοδο για γεννήτρια σε περίπτωση ανάγκης
• Μπαταρίες 2 Ultracell GEL Αγγλίας 200Ah, 12V
• Βάσεις στήριξης Προφίλ αλουμινίου ALUMIL
• Ηλεκτρολογικό υλικό-Πίνακες AC-DC ΑΒΒ-Schneider
• Πλαστικές Σωληνώσεις Κουβίδης
• Εγκατάσταση σε 1-2 ημέρες.
Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό  1,4kWp 4.5kWh
Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Για κατοικίες, εξοχικά, στάβλους, αποθήκες, container που είναι μακρυά από το Δίκτυο της ΔΕΗ, η διασύνδεση κρίνεται οικονομικά ασύμφορη, καθώς και για αυθαίρετα. Το σύστημα έχει δυνατότητα επέκτασης. Αυτονομία με 1τηλεόραση Led, 1ψυγείο μικρό A+ και φώτα οικονομίας 2-5 ημέρες ανάλογα τις καταναλώσεις. Τιμή : € 3500

Περισσότερα...

Net Metering
Δείτε την Προσφορά.

Αυτοπαραγωγή  Net Metering Προσφορά

Το σύστημα 4,96kWp που σας προτείνουμε αποτελείται από: 16 Φωτοβολταικά πάνελ των 310Watt τεχνολογίας Μονοκρυσταλλικού Πυριτίου 4ης γενιάς, υψηλής απόδοσης με εγγυήση προιόντος 15 έτη και απόδοσης 25 έτη. 1 Αντιστροφέα δικτύου 5000Watt με μέγιστη ισχύ απόδοσης 98.2%. Εγγύηση προϊόντος 5 έτη επεκτάσιμη. 1 Πίνακα ΑC/DC αντικεραυνικής προστασίας και ελέγχου VDE, ΕΛΟΤ των οίκων ABB, SIEMENS, HAGER. 1 Σέτ βάσεων για δώμα ή κεραμοσκεπή. ALUMIL από ανοδιωμένο αλουμίνιο και 25ετή εγγύηση. 1 Έκδοση απαραίτητης άδειας από ΔΕΔΔΗΕ. - Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος καλωδίωσης AC/DC το οποίο θα υπολογιστεί ανάλογα με την εκάστοτε εγκατάσταση. - Η εγκατάσταση και ρύθμιση του εξοπλισμού. - Τα μεταφορικά στον τόπο εγκατάστασης..
Αυτοπαραγωγή  Net Metering 4,96kWp new
Net Metering για μια μέση κατοικία στην Ελλάδα η οποία καταναλώνει κατά μέσο όρο 5500kWh ρεύμα το χρόνο. Για να επιτύχουμε ενεργειακό συμψηφισμό στο σύνολο αυτής της κατανάλωσης μηδενίζοντας το κόστος ηλ. ρεύματος χρειαζόμαστε για τη Στερεά Ελλάδα και Αττική ένα σύστημα 4,96kWp με νότιο προσανατολισμό. Τιμή : € 7500 με το κλειδί στο χέρι!

Περισσότερα...


Όλες οι τιμές είναι με ΦΠΑ. Καλέστε άμεσα για Διαθεσιμότητα!